TRABZON / ARAKLI - Araklı Halk Eğitimi Merkezi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ HAKKINDA: Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İlçemizde 1973–1974 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmış olup; kurulduğu yıldan buyana faaliyetlerini zor şartlar altında başarıyla sürdürmüştür. Merkezimiz geçen zaman içinde gelişen teknolojiye uyum sağlamak, yöre halkının isteklerini gerçekleştirmek ve endüstri alanında ihtiyaç duyulan insan gücünü yetiştirmek amacıyla başarılarını ve kurs çeşitliliğini artırmış 2000'li yıllara gelindiğinde Mesleki ve teknik kurslar ile Sosyal ve Kültürel kurslar, Okuma yazma kursları ve Sosyal kültürel uygulamalara ağırlıkla  yer verilmeye başlanmıştır. Bu bağlamda; Elektrik tesisatçılığı kursu, Kaynakçılık kursu, Doğalgaz ve Kalorifer Ateşçiliği kursu, El Nakışları Kursu, Makine Nakışları Kursu, Giyim Kursu, Bilgisayar Kursu, Gümüş Örücülüğü Kursu, Boyama Kursu, Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu, Boya-Badana Kursu, Kuaförlük Kursu sayabileceğimiz onlarca mesleki ve teknik kurslarımızdan birkaçıdır. Sosyal Kültürel kurslarımıza değinecek olursak KPSS Kursu, İngilizce Kursu, Örgün Eğitime Destek Kursları(Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler v.b.),Bağlama Kursu, Fotoğrafçılık Kursu, Kemençe Kursu, Halk Oyunları Kursu, Güreş Kursu, Aerobik Kursu ve daha onlarca kurs halkımızın ve yöremizin ihtiyaçları doğrultusunda merkezimizde açılmaktadır. Okuma-Yazma alanında ise okuma yazma seferberliği anlayışı ile çalışılmış, ilçemizde okuma-yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmaması için gerek ilçe merkezinde gerekse köylerimizde büyük bir özveriyle başarılı çalışmalar yapılmıştır.Tüm bu çalışmaların yanında ihtiyaç duyulan her konuda seminer, konferans v.b.gibi sosyal kültürel uygulamalara da merkezimizde başarıyla yer verilmektedir. Merkezimiz bir bilgisayar laboratuarı ile ilçe halkına katkıda bulunmaktadır. Açık İlköğretim ve Açık Lise Öğrencilerine yönelik faaliyetlerin yanında ihtiyaç duyulabilecek her türlü konuda gerekli rehberlik hizmetleri de merkezimizde yapılmaktadır.

2019–202 Eğitim-Öğretim dönemine gelindiğinde ise; merkezimiz alanlarında uzman, güçlü eğitim kadrosu ve sistemiyle, yüzlerce kurs açarak bulunduğu zor koşullara rağmen çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Yayın: 07.01.2020 - Güncelleme: 26.10.2023 14:04 - Görüntülenme: 144